• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ εμπλέκει τον γιο του Μπεναλί Γιλντιρίμ σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών

    • NewsRoom

    Σ, Πεκέρ


    Νέες καταγγελίες του Σεντάτ Πεκέρ προκαλούν ξανά πολιτικό σεισμό στην Τουρκία, καθώς ο αυτοεξόριστος Τούρκος αρχιμαφιόζος συνεχίζει μέσω νέων δημοσιεύσεων να αποκαλύπτει σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκει στελέχη του κυβερνόντος κόμματος AKP.

    Σε ένα από τα νέα του βίντεο, ο Σεντάτ Πεκέρ εμπλέκει το όνομα του γιου του πρώην πρωθυπουργού Μπεναλί Γιλντιρίμ σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Όπως υποστηρίζει  ο Πεκέρ, ο γιος του στενού συνεργάτη του Ερντογάν είχε μεταβεί στη Βενεζουέλα για να διευκολύνει τις διαδικασίες προκειμένου να φτάσει φορτίο με ναρκωτικά στην Τουρκία από την Κολομβία. «Πήγε στη Βενεζουέλα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο για να ανοίξει μια νέα διαδρομή λαθρεμπορίου. Πέρασε τέσσερις μέρες στη χώρα», λέει ο Πεκέρ.

    «Κατάλαβαν πως μπορούν να αλλάξουν το σύστημα, επειδή υπάρχουν σύνορα 800 χλμ μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας και κανένας έλεγχος και να περάσουν μέσω Βενεζουέλας» αναφέρει.

    Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψέματα. Όπως ανέφερε, ο γιος του είπε πήγε στη Βενεζουέλα για να μεταφέρει μάσκες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

    Ο Πεκέρ αναφέρεται σε διασυνδέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν με το παρακράτος και τη μαφία ενώ έκανε λόγο ακόμα για ναρκόπλοια από την Κολομβία που δεν ελέγχθηκαν ποτέ στην Τουρκία και υποστήριξε ότι τα Κατεχόμενα έχουν γίνει κέντρο ναρκωτικών.

    Ο Πεκέρ είχε καταγγείλει την Κυριακή πως κατ’ εντολή πρώην υπουργού είχε στείλει τον αδελφό του, Αττίλα Πεκέρ, να δολοφονήσει Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί το 1996. Ο Αττίλα Πεκέρ είχε συλληφθεί την Κυριακή από την Τουρκική Αστυνομία, στην επαρχία Μούλα.

    Κατά του Πέκερ έχει στραφεί νομικά και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς ο Πεκέρ ισχυρίστηκε πως τον προστάτευε και τον «ενημέρωσε» έγκαιρα για την έναρξη έρευνας σε βάρος του πέρυσι, ώστε να μπορέσει να εγκαταλείψει την Τουρκία προτού συλληφθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ