ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ομιλία του σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ένα «ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας» αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
Πρόσθεσε επίσης πως η στάση της Ελλάδας απέναντι σε άτομα που η Άγκυρα τα αντιμετωπίζει ως οπαδούς του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα» άνθρωποι που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα καθώς οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας, Αθηνών των γειτόνων και των συμμάχων ντου ΝΑΤΟ έχουν δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες.
«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας και ο εχθρός μας πρέπει να είναι και εχθρός της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, η προστασία των ενεργών μελών της FETÖ είναι απαράδεκτη. Αυτό είναι επιβλαβές για τις σχέσεις, επαναλαμβάνουμε την έκκληση για επαναπατρισμό και δεν θέλουμε οι εγκληματίες να επηρεάσουν αρνητικά τη σχέση», δήλωσε.
Οι δηλώσεις Γιλντιρίμ έρχονται λίγες ώρες μετά από αναλόγου ύφους ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που σχολιάζοντας την απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας για «απελευθέρωση» του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ: H Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία διεκδικώντας την ιδιοκτησία νησιών στο Αιγαίο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Αυστρία απαγορεύει τουρκικές προεκλογικές εκδηλώσεις στο έδαφός της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.