• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Νέα μήνυση κατά του Ιμάμογλου

    • NewsRoom
    Εκρέμ Ιμάμογλου

    Εκρέμ Ιμάμογλου (EPA/SEDAT SUNA)


    Σε νέα μήνυση κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή έναν διαγωνισμό του 2015, όταν ήταν δήμαρχος Μπεϊλικντουζού.

    Ο διαγωνισμός αφορούσε την απασχόληση προσωπικού σε πολιτιστικά κέντρα και την προμήθεια  υπηρεσιών για πολιτιστικούς οργανισμούς. Ο διαγωνισμός είχε κατοχυρωθεί σε μία εταιρεία κατά της οποίας είχε υποβληθεί ένσταση από αντίπαλη που συμμετείχε στον διαγωνισμό, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από τις δημοτικές αρχές.

    Το υπουργείο Εσωτερικών ανέσυρε την υπόθεση, ενώ η έρευνα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η εταιρεία που νίκησε δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού.

    Μετά τη μήνυση, ο Ιμάμογλου αναμένεται να δικαστεί στις 15 Ιουνίου 2023, ενώ κατηγορείται πως προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο ύψους 250 χιλιάδων λιρών.

    Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη του Ιμάμογλου σε φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, για την οποία ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατέθεσε ένσταση.

    Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες εκλογές.

     

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΕΞ Σουηδίας: Η στήριξη της Ουκρανίας μεταξύ των προτεραιοτήτων της σουηδικής προεδρίας



    ΣΧΟΛΙΑ