• Διεθνής πολιτική

  Τουρκία: Η Άγκυρα λέει ότι αιτήθηκε παρέμβαση στην υπόθεση γενοκτονίας εναντίον του Ισραήλ

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν


  Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία αποφάσισε να υποβάλει την αίτησή της για επίσημη παρέμβαση στην υπόθεση γενοκτονίας που έχει καταθέσει η Νότια Αφρική εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο.

  Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Φιντάν ανακοίνωσε την απόφαση να ενταχθεί στην υπόθεση την οποία ξεκίνησε η Νότια Αφρική καθώς η Άγκυρα ενισχύει τα μέτρα κατά του Ισραήλ για την επίθεσή του στη Γάζα,

  η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 35.000 ανθρώπους και την οποία πραγματοποίησε μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

  “Καταδικάσαμε τον φόνο αμάχων στις 7 Οκτωβρίου. Αλλά το Ισραήλ σκοτώνει συστηματικά χιλιάδες αθώους Παλαιστίνιους και καθιστά ακατοίκητη μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή και αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, απόπειρα γενοκτονίας και εκδήλωση γενοκτονίας”, είπε ο Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αυστριακό ομόλογό του.

  Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη υποβάλει την επίσημη αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο.

  Διαβάστε επίσης:

  Άσκηση και διατροφή για τους επιζώντες από καρκίνο

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το X-Energy Exchanges Conference 2024

  ΗΠΑ: Στα Δυτικά Βαλκάνια θα περιοδεύσει η υφ. Εξωτερικών  ΣΧΟΛΙΑ