ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η προεδρία της Τουρκίας διαψεύδει πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες ότι η Άγκυρα έστειλε έξι φορτία με όπλα στο Πακιστάν.
«Ένα μεταγωγικό αεροπλάνο που αναχώρησε από την Τουρκία προσγειώθηκε στο Πακιστάν για ανεφοδιασμό. Κατόπιν συνέχισε την πτήση του στην προκαθορισμένη πορεία του» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Κέντρου για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.
Με τίτλο «Ένταση πολέμου στο Κασμίρ! Η Τουρκία έστειλε έξι αεροσκάφη γεμάτα με όπλα στο Πακιστάν» η εθνικιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Türkiye δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της σχετικό ρεπορτάζ, όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «έξι μεταφορικά αεροσκάφη που ανήκουν στον τουρκικό στρατό μετέφεραν πολεμικό υλικό στο Πακιστάν. Αναφέρθηκε ότι στα υλικά αυτά περιλαμβάνονταν όπλα και πύραυλοι καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “η Τουρκία επιδεικνύει μια αθόρυβη αλλά πραγματική υποστήριξη”». Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αυτό αποσύρθηκε από τον δικτυακό τόπο της εφημερίδας. Ανάλογα ρεπορτάζ είχαν δημοσιεύσει και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως εξειδικευμένοι σε θέματα άμυνας δικτυακοί τόποι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O αχρείαστος πόλεμος Δένδια-Δούκα, η δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, τα fake για την Κίμπερλι και η ελληνική σημαία σε τουρκικά λιμάνια
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη