• Διεθνής πολιτική

  Τουρκία: Αλλάζει ο υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά

  • NewsRoom
  Κώστας Φραγκογιάννης και Μπουράκ Ακτσαπάρ

  Κώστας Φραγκογιάννης και Μπουράκ Ακτσαπάρ


  Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Άκτσαπαρ, αναλαμβάνει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της χώρας του στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

  Ο Μπουράκ Ακτσαπάρ ήταν έως τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έχει την πολιτική ευθύνη και στα τρία βασικά κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών, δηλ. τη θετική ατζέντα, τον πολιτικό διάλογο και τα μέτρα οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

  Προχτές Παρασκευή, είχε συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, για συνομιλίες με αντικείμενο τη θετική ατζέντα, στις 11 Μαρτίου διεξήχθη στην Άγκυρα ο πολιτικός διάλογος με επικεφαλής της ελληνικής αποστολής την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Μπουράκ Άκτσαπαρ συμμετείχε στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα για τα ΜΟΕ.

  Με την ίδια απόφαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Τζαν Ντιζντάρ, διορίζεται πρεσβευτής στην Οτάβα.

  Ο μόνιμος αντιπρόσωπος στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη πρέσβης, Γκιουβέν Μπεγκέτς, αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Τρίπολη και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για το Ιράκ πρέσβης Ανίλ Μπορά Ινάν διορίζεται πρεσβευτής στη Βαγδάτη.

  Διαβάστε επίσης:

  Στο πικ η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η συνάντηση Ερντογάν Μπάιντεν αναβλήθηκε λόγω διαφορών στο πρόγραμμα

  Μπάιντεν κατά Τραμπ: Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα 6χρονο παιδί  ΣΧΟΛΙΑ