• Διεθνής πολιτική

    Τουλάχιστον 20 νεκροί από ρωσική επίθεση στην πόλη Βιννίτσα – Μεταξύ τους 3 παιδιά

    • NewsRoom
    Πύραυλος στο χώρο στάθμευσης «Yuvelirniy»

    Φωτ. REUTERS/ Valentyn Ogirenko


    Στο στόχαστρο των ρωσικών πυρών βρέθηκε την Πέμπτη η πόλη Βιννίτσα της κεντρικής Ουκρανίας, στα νοτιοδυτικά του Κιέβου, μετά την εκτόξευση πυραυλικής επίθεσης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες από Ουκρανούς αξιωματούχους, στα θύματα αυτής της επίθεσης, μέχρι στιγμής, συγκαταλέγονται 20 νεκροί, 50 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση ενώ 15 άτομα αγνοούνται. Μεταξύ των νεκρών, 6 έχουν αναγνωριστεί, ενώ λαμβάνεται DNA από τους υπόλοιπους, ώστε να προχωρήσει η ταυτοποίησή τους.

    Ανάμεσά στα θύματα φέρεται να βρίσκονται και τουλάχιστον 3 μικρά παιδιά.

    Για την επίθεση φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν ρωσικοί πύραυλο Κρουζ και συγκεκριμένα Καλίμπρ, που εκτοξεύθηκαν από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

    Στις φλόγες τυλίχθηκαν αυτοκίνητα και τραμ ενώ δύο κοινοτικές εγκαταστάσεις, ένα ιατρικό κέντρο και σπίτια καταστράφηκαν, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Η Κρατική Επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων της Ουκρανίας αναφέρει πως ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων του εννιαώροφου κτιρίου γραφείων “Yuvelirniy” τυλίχθηκε στις φλόγες, μετά την επίθεση από πύραυλο κατά τις 10.50 π.μ., με τα πλησιέστερα κτίρια να έχουν πληγεί ολοκληρωτικά.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, με σχόλιό του στο twitter κατηγόρησε τη Ρωσία για «άλλο ένα έγκλημα πολέμου».

    Από την άλλη, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει μέχρι τώρα τοποθετηθεί για τις πληροφορίες που αφορούν την επίθεση στη Βιννίτσια. Η Ρωσία, σε κάθε περίπτωση, υπεραμύνεται της θέσης πως οι δυνάμεις της δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου, ούτε ευθύνεται για την απώλεια αμάχων.
    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ