ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλη η αλήθεια για Alpha και Εθνική, η μαγική κίνηση Ορσέλ, πόσα μετρητά θέλει ο Κόκκαλης για την Ευρώπη, το big deal της Qualco, το ομόλογο της Capital, το γεύμα Δένδια – Καραμανλή, το κάλεσμα Μαρινάκη και το super πάρτι της Majd Samaan
Τη «σθεναρή υποστήριξη» της ΕΕ στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου (Great Sea Interconector), επαναβεβαίωσε ο Επίτροπος Ενέργειας και Στέγασης, Νταν Γιόργκενσεν, μετά την «εποικοδομητική» συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου και με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Παπαναστασίου.
Ειδικότερα, ο Επίτροπος Νταν Γιόργκενσεν ανακοίνωσε μέσω του «Χ» τα εξής:
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τους Υπουργούς Ενέργειας της Ελλάδας και της Κύπρου σχετικά με βασικά ενεργειακά θέματα και έργα, συμπεριλαμβανομένου του έργου Διασύνδεσης, Great Sea Interconector (GSI), το οποίο η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά».
Constructive meeting w/ 🇬🇷 & 🇨🇾 Energy Ministers on key energy topics & projects incl. Great Sea Interconnector -which the EU strongly supports.
Better & improved interconnectivity is essential to bring down energy prices & for our independence.
Energy Highways coming soon! pic.twitter.com/lm9I6qYfKK
— Dan Jørgensen (@DanJoergensen) November 12, 2025
Ο Επίτροπος Γιόργκενσεν επισημαίνει, επίσης, ότι «η καλύτερη και βελτιωμένη διασύνδεση είναι απαραίτητη για τη μείωση των τιμών ενέργειας και για την ανεξαρτησία μας». Παράλληλα, ο Επίτροπος ανακοινώνει ότι “σύντομα” θα προχωρήσει η πρωτοβουλία “Energy Highways”, η οποία έχει στόχο την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για το έργο GSI από δυνητικούς επενδυτές.
Διαβάστε επίσης
Σταύρος Παπασταύρου: Οι ΗΠΑ εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μπουν επενδυτικά στο καλώδιο GSI
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα είναι μια χώρα κατακτήσεων και εκκρεμοτήτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Η Παρέα της Αγάπης»: Επτά χρόνια δίπλα στα παιδιά με καρκίνο, μετατρέποντας τον πόνο σε ελπίδα
- Ιράν: Η Τεχεράνη καταδίκασε τον θάνατο από ισραηλινό πλήγμα τριών Λιβανέζων δημοσιογράφων
- Δώρο Πάσχα 2026: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
- Νέα πλήγματα στο Ιράν, που επιτίθεται σε σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.