• Διεθνής πολιτική

    Την απελευθέρωση του Ναβάλνι ζήτησε η Μέρκελ από τον Πούτιν

    • NewsRoom

    Αγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν


    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μετά τις συνομιλίες που είχε στην Μόσχα, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η φυλάκισή του στην βάση μιας παλιάς καταδικαστικής απόφασης, την οποία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θεωρεί προφανώς δυσανάλογη.

    «Κατά την άποψή μας, είναι απαράδεκτος ο εγκλεισμός του Ναβάλνι στην φυλακή στη βάση μιας παλιάς καταδικαστικής απόφασης την οποία το ΕΔΑΔ αξιολόγησε ως αυθαίρετη και προφανώς δυσανάλογη», δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση του πολιτικού της αντιπολίτευσης.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε επίσης να εξαιρεθούν από τον κατάλογο των «ανεπιθύμητων οργανώσεων» τρεις γερμανικές ΜΚΟ. «Είμαστε απογοητευμένοι με το γεγονός ότι τρεις γερμανικές ΜΚΟ συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των ανεπιθύμητων οργανώσεων, οι οποίες εργάσθηκαν πολύ στο πλαίσιο του ‘Διαλόγου της Αγίας Πετρούπολης’ για την συνεργασία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών των χωρών», δήλωσε η Μέρκελ.

    Παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο Πούτιν να επεκταθεί μετά το 2024 η συμφωνία για την διέλευση του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας στην δυτική Ευρώπη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Η Ρωσία ζητά από τις Apple και Google να απαγορεύσουν την εφαρμογή Navalni
    O Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη Ρουμανία για τη βοήθεια στις πυρκαγιές
    Γερμανία: Πέντε ελληνικά νησιά στις περιοχές υψηλού κινδύνου – Έως 10 ημέρες καραντίνα σε όποιους επιστρέφουν από αυτά



    ΣΧΟΛΙΑ