Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι ζητεί την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους, την «αποναζιστικοποίηση» της ουκρανικής κυβέρνησης και ένα «ουδέτερο καθεστώς» του Κιέβου, ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολής στο Ουκρανία.
Ο Πούτιν ζήτησε «την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και της αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του» ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευθέτηση, δήλωσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση, μετά μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών.
Διαβάστε επίσης:
Αμερικανός αξιωματούχος: Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να περικυκλώσουν το Κίεβο
Βρετανικό ΥΠΕΞ: Συνιστά την αποφυγή ταξιδιών στη Ρωσία
Ο Ζελένσκι υπέγραψε αίτημα για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jumbo: Στήνεται το πρώτο κατάστημα στον Καναδά – Το «Coming Soon» στο Τορόντο
- Επίδομα παιδιού Α21 – Ποιοι θα πάρουν έως 560 ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου
- Δημοσκοπήσεις: Το «φάντασμα» της αυτοδυναμίας, η κατανομή των εδρών και η πιθανότητα για μετεκλογικές συνεργασίες
- Τιμές ενέργειας: Ρεκόρ 20 μηνών στη χονδρεμπορική με 211,76 ευρώ/MWh – Ντόμινο εξελίξεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.