• Διεθνής πολιτική

    Ταχυδρομική Υπηρεσία ΗΠΑ: Θα αναβάλει τις μεταρρυθμίσεις για μετά τις προεδρικές εκλογές

    • NewsRoom


    Ο γενικός διευθυντής της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USPS) σκοπεύει να ανακοινώσει αργότερα σήμερα ότι θα αναβάλει για μετά τις προεδρικές εκλογές όλες τις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες του, σύμφωνα με το προσχέδιο μιας ανακοίνωσης που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters και με πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα αυτό.

    «Αναβάλω αυτές τις πρωτοβουλίες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές» πρόκειται να αναφέρει ο Λούις ΝτεΤζόι, προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ακόμη και η «υποψία» ότι μπορεί να επηρεαστεί η επιστολική ψήφος.

    Ο ΝτεΤζόι θα πει επίσης ότι η USPS δεν θα αλλάξει τις ώρες λειτουργίας των ταχυδρομικών γραφείων, ότι τα γραμματοκιβώτια θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται και δεν θα κλείσει καμία υπηρεσία διαλογής της αλληλογραφίας.

    Νωρίτερα σήμερα, μια ομάδα 16 πολιτικών και ψηφοφόρων προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ΝτεΤζόι, υποστηρίζοντας ότι καταπατούν το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών στην ψήφο, ενόψει των προεδρικών εκλογών. Η προσφυγή κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και μεταξύ αυτών που την υπογράφουν είναι ο Δημοκρατικός πολιτικός Μοντέιν Τζόουν αλλά και ψηφοφόροι που σκόπευαν να ψηφίσουν δια αλληλογραφίας, όπως μια 90χρονη απόγονος μιας γνωστής σουφραζέτας.

    Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι λαμβάνοντας μέτρα για να καθυστερήσουν τις επιστολικές ψήφους ο Τραμπ και ο ΝτεΤζόι καταπατούν τα δικαιώματά τους και αναφέρονται στα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η Ταχυδρομική Υπηρεσία –επισήμως, για να εξοικονομήσει πόρους– λόγω των οποίων ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αλληλογραφία. «Το προβλεπόμενο αποτέλεσμα» αυτών των μέτρων είναι ότι «άγνωστος αριθμός ψηφοδελτίων δεν θα καταμετρηθεί», σημειώνουν και ζητούν από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια να υποχρεώσουν την κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ και τη USPS να λάβουν εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των ταχυδρομείων ενόψει των εκλογών.

    Εδώ και εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι η μαζική προσφυγή στην επιστολική ψήφο θα οδηγήσει σε νοθεία. Όμως οι πολιτικοί αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι στην πραγματικότητα θέλει να εμποδίσει την ψήφο δια αλληλογραφίας γιατί κάτι τέτοιο θα ευνοούσε τον αντίπαλό του, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

    Κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών του Κογκρέσου ο ΝτεΤζόι δέχτηκε να καταθέσει ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στις 24 Αυγούστου.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ