ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Τουρκία θα μεταβούν την Τρίτη 6 Απριλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπου θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Tο ταξίδι των δύο προέδρων στην γείτονα χώρα, ανακοίνωσε επισήμως απόψε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μισέλ.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη στιγμή που οι σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τεθεί η Άγκυρα υπό επιτήρηση, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.
Στην ατζέντα της συνάντησης, αναμένεται να βρεθούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, περιλαμβανομένων των εξελίξεων στο Κυπριακό, τον διάλογο με την Ελλάδα, την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αλλά και τη λεγόμενη θετική ατζέντα και μια δυνητική μελλοντική συμφωνία για το μεταναστευτικό.
Διαβάστε επίσης:
Σύνοδος Κορυφής: Η ΕΕ θέτει την Τουρκία υπό παρακολούθηση – Αναβάλλονται για τον Ιούνιο οι αποφάσεις
Σύνοδος Κορυφής: Εγγυήσεις καλής θέλησης ζήτησε η ΕΕ από τον Ερντογάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσίπρας: Οι κεντροαριστεροί του δείχνουν την εξώπορτα και τον καλούν να παραμείνει απλώς βουλευτής – Τι λέει η νέα δημοσκόπηση της GPO
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διδάσκει ήθος βάζοντας τέλος στην κόντρα με τον Τούρκο Σενγκούν
- Αποστολάκη: Ζητά παρέμβαση Γιάννη Στουρνάρα για καταχρηστική πρακτική τράπεζας
- Amancio Ortega: Επένδυση άνω των 100 εκατ. δολαρίων στο Μαϊάμι από τον Mr Zara
