• Διεθνής πολιτική

    Στην Γκάνα ο Νίκος Δένδιας – Ζήτησε να δοθεί σε γήπεδο μπάσκετ το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

    • NewsRoom
    Συνάντηση Ν. Δένδια στην Άκρα με την ΥΠΕΞ της Γκάνας για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

    Πηγή: Twitter


    Από το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Τέμα, ξεκίνησε τη δεύτερη επίσκεψή του στην Γκάνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

    Το ελληνικό σχολείο που επισκέφτηκε ο υπουργός, υποστηρίζεται οικονομικά από δωρεές Ελλήνων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Γκάνα. Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με Έλληνες κατοίκους της περιοχής, Γκανέζους επιχειρηματίες και μαθητές που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

    «Eπισκέφθηκα το ελληνικό σχολείο του Αγ.Νικολάου στην πόλη Tema, το οποίο στηρίζεται από δωρεές Ελλήνων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Γκάνα. Πραγματοποίησα συναντήσεις με Έλληνες κατοίκους, Γκανέζους επιχειρηματίες & μαθητές που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό», ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter o υπουργός.

    Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε τη σημασία του σχολείου του Αγίου Νικολάου για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονο την προσφορά του ιδρύματος «Τσάκος» και του ομίλου επιχειρήσεων Μυτιληναίου στον Άγιο Νικόλαο.

    «Είναι εξαιρετικά σημαντικό στην Αφρική, που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ήπειρος στον κόσμο, να υπάρχει μια καλή εκπαίδευση» δήλωσε.

    Τέλος, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε μια δωρεά που θα επιτρέψει στους μαθητές του σχολείου να φτιάξουν μια ομάδα μπάσκετ, ζητώντας να δοθεί στο γήπεδο το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς με αυτό τον τρόπο ενώνεται η Ελλάδα και η Αφρική. «Θα ήμουν πολύ περήφανος αν, όταν έρθω ξανά, σας δω να παίζετε σε αυτό το γήπεδο μπάσκετ, το όνομα του γηπέδου θα ήταν “Γιάννης Αντετοκούνμπο”», δήλωσε.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός νωρίτερα συνάντησε την Γκανέζα ομόλογό του Σέρλι Άγιορκορ Μπότσγουεϊ (Shirley Ayorkor Botchwey) στην πρωτεύουσα Άκρα, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Δυτική Αφρική. Οι συνομιλίες εστιάστηκαν στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, στις κοινές αρχές και αξίες, την κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και την ασφάλεια στην περιοχή του Σαχέλ και τον Κόλπο Γουινέας.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Τοξικός ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέφει την πραγματικότητα»



    ΣΧΟΛΙΑ