• Διεθνής πολιτική

    Στην Αίγυπτο για πρώτη φορά ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης – Τι συζήτησε με τον Σίσι

    • NewsRoom

    (EPA/EGYPTIAN PRESIDENCY )


    Η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα που επέλεξε να επισκεφτεί ως πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντιμπίμπα, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στο Κάιρο από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

    Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της χώρας του για τις πρόσφατες προσπάθειες που κατέβαλε η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, οι οποίες είχαν τελικά ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων στη χώρα.

    Ο Λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρέχει η Αίγυπτος στους θεσμούς της Λιβύης, ιδιαίτερα όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της Λιβύης ανυπομονεί να συνεργαστεί πλήρως με την Αίγυπτο έτσι ώστε να την ακολουθήσει και στην επιτυχημένη – όπως τη χαρακτήρισε – αναπτυξιακή της εμπειρία, αλλά και σε θέματα ασφάλειας, σταθερότητας και εφαρμογής των σχεδίων μεταρρύθμισης και ανάπτυξης που εφαρμόζει.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αλ Σίσι επεσήμανε ότι η Αίγυπτος είναι πρόθυμη να υποστηρίξει τον λαό της Λιβύης στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα τους, αλλά και να παράσχει τεχνογνωσία και να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία.

    Η Αίγυπτος ήδη έχει δηλώσει ότι αναμένεται να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της και το προξενείο στην Τρίπολη, μετά από επτά χρόνια που παρέμειναν κλειστά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ