• Διεθνής πολιτική

    Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

    • NewsRoom

    Στάνλεϊ Τζόνσον


    Υπερ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάχθηκε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

    «Λυπάμαι πραγματικά που ο πρωθυπουργός δεν ήταν δυνατόν να δει τον κ. Μητσοτάκη χτες. Θα ήταν μία μεγάλη βοήθεια να έχουμε μία εικόνα για το τι έχει ειπωθεί σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

    Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις, γιατί μας υποχρεώνει η UNESCO. Πιστεύω έχει έρθει ο καιρός να υπάρξει μία συμφωνία προκειμένου αυτά τα υπέροχα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Αθήνα.

    Είναι μία ακρότητα το να υπάρχει αυτή η διαφορά τόσα χρόνια με το Λονδίνο», είπε ο Στάνλεϊ Τζόνσον μιλώντας στο Mega.

    «Βρίσκομαι στην Αθήνα τόσα χρόνια και έχω γίνει δέκτης της φιλίας αυτής. Νομίζω πως είναι ένα εύκολο πρόβλημα που μπορεί να λυθεί. Έχει έρθει ο καιρός να πούμε εάν θα ήταν σωστό ή λάθος να στείλουμε πίσω τα Γλυπτά.

    Σήμερα η Αθήνα έχει ένα υπέροχο μουσείο και είναι ξεκάθαρο για εμένα πως τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα Γλυπτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο», τόνισε ακόμη.

    Σύμφωνα με τον Στάνλεϊ Τζόνσον θα μπορούσε να υπάρξει μία λύση μέσω της τεχνολογίας. «Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε εδώ στη Βρετανία ένα ολόγραμμα των Γλυπτών και να τα επιστρέψουμε πίσω. Θα ήταν και μία υπέροχη ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλεια να πούμε πως ‘’οκ, φύγαμε από την ΕΕ’’ αλλά μια συμφωνία με την ‘’καρδιά ‘’ της Ευρώπης θα ήταν μία φανταστικά συμβολική κίνηση.

    Δεν θα ήταν απλώς πως επιστρέφουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα αλλά στην ‘’καρδιά της Ευρώπης’’», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωμανός: Αν ο κ. Σούνακ είχε εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά του, δεν θα ακύρωνε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

    Σούνακ: Αγριο «τρολάρισμα» μετά την διπλωματική κρίση με την Ελλάδα

    Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους μέρος



    ΣΧΟΛΙΑ