• Διεθνής πολιτική

    Στα χέρια του Μπάιντεν και το Μίσιγκαν

    • NewsRoom


    Η μεγάλη ανατροπή στο Μίσιγκαν ολοκληρώθηκε, με τις προβλέψεις επί των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα δίκτυα CNN, FOX και  AP να δίνουν οριστικά στον Τζο Μπάιντεν την πολιτεία κλειδί με τους 16 εκλέκτορες.

    Πλέον ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει συγκεντρώσει 264 εκλέκτορες και βρίσκεται μόλις 6 πίσω από τον «μαγικό» αριθμό των 270, που θα σημάνει και την ανάδειξή του σε πρόεδρο. Ακριβώς δηλαδή τον αριθμό εκλεκτόρων της πολιτείας της Νεβάδα, στην οποία με καταμετρημένο λίγο πάνω από το 75% συνεχίζει να προηγείται. Παράλληλα θα πρέπει να επιβεβαιώσει την προβολή για την Αριζόνα, την οποία τόσο το Fox όσο και το AP δίνουν στον Μπάιντεν, ενώ από το επιτελείο του Τραμπ θεωρούν πως έχουν ακόμα πιθανότητες νίκης.

    Στη Νεβάδα ο Μπάιντεν προηγείται με περίπου 8.000 ψήφους διαφορά, ωστόσο αναμένονται να ανοίξουν αρκετές ακόμα κάλπες από περιοχές που επικρατούν συνήθως οι Δημοκρατικοί. Τα αποτελέσματα πάντως από την πολιτεία αναμένονται την Πέμπτη.

    Αν ο Μπάιντεν δεν καταφέρει να κερδίσει τη Νεβάδα, τότε θα πρέπει να περιμένει μια επική ανατροπή σε μια από τις πολιτείες της Βόρειας Καρολίνας (στην οποία η απόστασή του από τον Τραμπ είναι σχετικά μικρή) ή της Πενσυλβάνια (στην οποία η καταμέτρηση προχωρά πολύ αργά). Η Αλάσκα αναμένεται πως θα περάσει εύκολα στον Τραμπ, ενώ μικρές ελπίδες διατηρεί ο Μπάιντεν και στην πολιτεία της Τζόρτζια, στην οποία προηγείται ο νυν πρόεδρος.



    ΣΧΟΛΙΑ