• Διεθνής πολιτική

    Σουηδία: Αποσυνδέθηκε πυρηνικός αντιδραστήρας

    • NewsRoom


    Αποσυνδέθηκε ένας από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Σουηδία λόγω ενός σφάλματος που προκλήθηκε σε τουρμπίνα. Το Oskarshamn 3 βρίσκεται 140 μίλια νότια της Στοκχόλμης, στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας, και τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 10:45.

    Ακόμη δεν είναι σαφές τι πήγε στραβά, ανέφερε εκπρόσωπος για την εγκατάσταση, όμως το λάθος με την τουρμπίνα δεν σημαίνει ότι θα προκληθεί πρόβλημα στον αντιδραστήρα. Η Σουηδία, χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει έξι ενεργούς αντιδραστήρες σε τρεις εγκαταστάσεις. Τρεις στον σταθμό Forsmark, βόρεια της Στοκχόλμης, δύο στο Ringhals και έναν στο Oskarshamn.

    Οι τρεις αντιδραστήρες

    Ο τελευταίος σταθμός είχε αρχικά τρεις αντιδραστήρες, δύο όμως έκλεισαν. Η ισχύς του σταθμού φτάνει συνήθως τα 1.400 μεγαβάτ. Είναι η τρίτη φορά που διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Oskarshamn για φέτος.

    Τον Φεβρουάριο, το Oskarshamn σταμάτησε να λειτουργεί για μια εβδομάδα ύστερα από ζημιές στο εργοστάσιο. Και τον Ιούλιο, αποσυνδέθηκε από το ηλεκτρικό δίκτυο για μια μέρα, αν και δεν αναφέρθηκε ο ακριβής λόγος.

    Διαβάστε επίσης

    Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στους Αμερικανούς

    Χαντ: Εξετάζει να συμπεριλάβει περισσότερους στον ανώτατο συντελεστή φορολογίας



    ΣΧΟΛΙΑ