• Διεθνής πολιτική

    Χαντ: Εξετάζει να συμπεριλάβει περισσότερους στον ανώτατο συντελεστή φορολογίας

    • NewsRoom
    Τζέρεμι Χαντ, Υπ. Οικονομικών Βρετανίας

    Τζέρεμι Χαντ, Υπ. Οικονομικών Βρετανίας


    Ο Χαντ εξετάζει το ενδεχόμενο και άλλοι Βρετανοί πολίτες να περιλαμβάνονται στον ανώτατο συντελεστή φορολογίας. Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει περισσότερους Βρετανούς στον ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ αναζητά τρόπους σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ο Χαντ σκέφτεται να μειώσει το όριο των 150.000 λιρών (172.000 δολαρίων) στο οποίο καταβάλλεται ο υψηλότερος συντελεστής φόρου εισοδήματος 45%, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.

    Τι επιδιώκει ο Σούνακ

    Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει. Εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Sun και η Mail, ανέφεραν πρώτες ότι ο Χαντ εξετάζει την κίνηση αυτή. Ο Χαντ και ο Σούνακ επιδιώκουν να προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων ύψους άνω των 50 δισ. λιρών για να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών μετά την καταστροφική θητεία της πρώην πρωθυπουργού Λιζ Τρας.

    Η κυβέρνησή της δήλωσε ότι θα καταργούσε τον ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, προτού κάνει στροφή 180 μοιρών κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής αναταραχής που προκλήθηκε από τα οικονομικά της σχέδια. Στις ανακοινώσεις του στις 17 Νοεμβρίου, ο Χαντ αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα που περιλαμβάνουν έναν διευρυμένο έκτακτο φόρο στα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών, το πάγωμα της εξωτερικής βοήθειας και την αύξηση του φόρου υπεραξίας.

    Ο Χαντ ακροβατεί ανάμεσα στην ικανοποίηση των αγορές με το πακέτο και τη μη επιδείνωση της ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνδυασμό με την αναστάτωση των ψηφοφόρων, σε μια εποχή που το Συντηρητικό Κόμμα του Σούνακ βρίσκεται ήδη πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Χερσώνα: Νεκρός σε τροχαίο ο διορισμένος από τη Ρωσία υποδιοικητής

    Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Oι Ελληνοαμερικάνοι στην νέα Βουλή των Αντιπροσώπων

    LIVE-Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σκληρή μάχη για τη Γερουσία – Προβάδισμα Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ