• Διεθνής πολιτική

    Σολτς: Πρόοδος στις συνομιλίες για την αγορά LNG και ντίζελ από τα Εμιράτα

    • NewsRoom
    Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

    Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς


    Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και ντίζελ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Η Γερμανία, η οποία μέχρι πρόσφατα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία όσον αφορά το φυσικό αέριο, επιδιώκει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

    Ο Σολτς, ο οποίος βρίσκεται σε διήμερο ταξίδι στην περιοχή του Κόλπου με στελέχη της γερμανικής βιομηχανίας, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες με τα ΗΑΕ.

    “Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο έχει προχωρήσει σε σημείο που να μπορεί να καλυφθεί η υψηλή ζήτηση που υπάρχει χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στην παραγωγική ικανότητα που υπάρχει στη Ρωσία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

    Το Σάββατο, ο Σολτς είχε συνομιλίες στην Τζέντα με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Αργότερα την Κυριακή θα μεταβεί στο Κατάρ.

    Διαβάστε επίσης

    Λαβρόφ: Προστασία οποιουδήποτε εδάφους προσαρτηθεί από τη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ