• Διεθνής πολιτική

    Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ο γιος του Σαλβίνι με τζετ σκι της αστυνομίας (video)

    σαλβινι

    Ο γιος του υπ. Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, πάνω σε τζετ σκι της αστυνομίας


    Θυελλώδεις αντιδράσεις στην Ιταλία κατά του Σαλβίνι

    Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο με πρωταγωνιστή τον γιο του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, να χρησιμοποιεί τζετ σκι της αστυνομίας για να απολαύσει μία διασκεδαστική βόλτα στη θάλασσα.

    Οι αρνητικές αντιδράσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες, όπως ήταν αναμενόμενο, με αποτέλεσμα να βγει ο υπουργός και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

    Το εν λόγω περισταστικό συνέβη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του Ματέο Σαλβίνι μαζί με τους γιου στο Papeete Beach, σε θέρετρο του Μιλάνο Μαρίτιμα.

    Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Σαλβίνι να παίζει ποδόσφαιρο με τον ένα του γιο, να κλωτσάει την μπάλα προς τη θάλασσα και να ψιθυρίζει στους αστυνομικούς:

    «Εγώ πάω στην ομπρέλα».

    Στη συνέχεια, ο γιος του φαίνεται να ανεβαίνει στο τζετ που οδηγεί ένας αστυνομικός και να αναλαμβάνει το τιμόνι.

    Το απίστευτο περιστατικό που εξαγρίωσε τους Ιταλούς κατέγραψε φωτογράφος της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, τον οποίο και προσπάθησε να παρεμποδίσει και να απομακρύνει η φρουρά του Σαλβίνι.

    Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, η φρουρά τον καλεί να σταματήσει να καταγράφει με την κάμερά του το ο,τιδήποτε και στη συνέχεια τον απειλούν με σύλληψη.

    Ταυτόχρονα, ο γιος Σαλβίνι οδηγεί το τζετ σκι φορώντας σωσίβιο, ακολουθώντας τις οδηγίες του αστυνομικού.

    Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο αστυνομικός που λογομαχεί μαζί του επιμένει πως πάνω στο τζετ σκι βρίσκεται μόνο ο συνάδελφός του.

    Ενώ συνεχίζεται η λογομαχία, ακούγεται η φωνή κάποιου να καλεί το τζετ σκι να επιστρέψει στην ξηρά από απομακρυσμένο σημείο της παραλίας προκειμένου να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα και τα κινητά.

    Δείτε το βίντεο:

    Δημόσια συγγνώμη

    «Ο γιος μου πάνω σε τζετ σκι της αστυνομίας; Δικό μου πατρικό λάθος, καμία ευθύνη στους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα ευχαριστώ γιατί καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τη χώρα», έλεγε η λιτή απολογία του Σαλβίνι, για το βίντεο της La Repubblica.

    Πυρά από την αντιπολίτευση

    Στο μεταξύ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιταλία δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το περιστατικό προς όφελός τους και να κατακρίνουν τον «βοναπαρτισμό» του Σαλβίνι.

    «Τα αστυνομικά μέσα έχουν αποστολή να εγγυώνται την ασφάλειά μας κι όχι να διασκεδάζουν την οικογένεια Σαλβίνι και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να έρχονται σε δύσκολη θέση λόγω του σεβασμού προς τον υπουργό με κίνδυνο της ζωής τους και της ζωής του παιδιού», τόνισε ο Εμανουέλε Φιάνο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

    Ταυτόχρονα, το αστυνομικό τμήμα της Ραβένας διέταξε έρευνα «για πιθανή άπρεπη χρήση αστυνομικών μέσων».

    Παρά τη συγγνώμη του όμως, ο Σαλβίνι αναζωπύρωσε δύο ανησυχίες: αφ’ ενός διότι για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως δεν έχει κατανοήσει στο βάθος τη σημασία του ρόλου του στο υπουργείο, και αφ’ ετέρου ότι θεωρεί εαυτόν υπεράνω των νόμων και πως είναι ικανός να παραβιάζει τους κανόνες και την κοινή λογική.



    ΣΧΟΛΙΑ