• Διεθνής πολιτική

    Σίνζο Άμπε (πρωθυπουργός Ιαπωνίας): Θα δώσει αποζημιώσεις στους γονείς για να μείνουν κλειστά τα σχολεία

    • NewsRoom
    Σίνζο Άμπε

    Σίνζο Άμπε


    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κάλεσε σήμερα τους πολίτες να συνεργαστούν τις επόμενες εβδομάδες στη «σκληρή μάχη» για τον περιορισμό της επιδημίας του νέου κοροναϊού, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

    Ο Άμπε παραδέχτηκε ότι ο γονείς θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες λόγω του κλεισίματος των σχολείων και είπε ότι η κυβέρνηση θα αποζημιώσει τους εργαζόμενους που θα αναγκαστούν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους. Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν και οικονομικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες από την επιδημία. Υπενθυμίζετε ότι πριν από δύο ημέρες, ο Άμπε αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία όλης της χώρας για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα.

    Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε εκπαιδευτικούς, γονείς και τους εργοδότες των τελευταίων, προκαλώντας έντονες επικρίσεις.

    «Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη μόνο με τις προσπάθειες της κυβέρνησης», είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    «Αποφάσισα ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τις επόμενες μία-δύο εβδομάδες για να αποτρέψουμε την εξάπλωση» του ιού, πρόσθεσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε η Ιαπωνία θα προχωρήσει στα σχέδιά της για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι αλλά και την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, την άνοιξη. Πρόσθεσε όμως ότι δεν θα διστάσει να επεκτείνει τα μέτρα, αν χρειαστεί.

    Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 940 κρούσματα του Covid-19, συμπεριλαμβανομένων και των 705 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που είχε τεθεί σε καραντίνα κοντά στο Τόκιο αυτόν τον μήνα. Έντεκα άνθρωποι έχουν πεθάνει, οι έξι εκ των οποίων επέβαιναν στο πλοίο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ