• Διεθνής πολιτική

    Συνομιλία Ακάρ – Όστιν για το αεροδρόμιο του Αφγανιστάν, ενώ οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματα


    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, είχε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

    Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι Ακάρ και Όστιν συζήτησαν την κατάσταση σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Αφγανιστάν.

    Στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι η Τουρκία βρίσκεται στο Αφγανιστάν εδώ και 20 χρόνια και τα τελευταία έξι χρόνια συνεχίζει την λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι.

    Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι το αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι είναι το μοναδικό παράθυρο του Αφγανιστάν προς τον κόσμο και είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία του αφγανικού λαού.

    Υπογραμμίστηκε ότι και μετά τη λήξη της θητείας της αποστολής της Αποφασιστικής Υποστήριξης οι δυνάμεις της Τουρκίας θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη για τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι, για την ασφάλεια και την ευημερία του αφγανικού λαού.

    Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν από το Αφγανιστάν στις 31 Αυγούστου, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουάσινγκτον «πέτυχε τους στόχους της» στη χώρα αυτή, όσον αφορά τον αγώνα της κατά της τρομοκρατικής απειλής.

    Προέτρεψε τους Αφγανούς ηγέτες «να ενωθούν», αλλά και τις γειτονικές χώρες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μπάιντεν: Στις 31 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

    ΗΠΑ: Μεταφέρει εκτός Αφγανιστάν τους Αφγανούς διερμηνείς και όσους βοήθησαν τις αμερικανικές δυνάμεις



    ΣΧΟΛΙΑ