• Διεθνής πολιτική

    Συνεργάτες Μπάιντεν: Εκτός πλάνου η επιβολή γενικού lockdown στη χώρα

    • NewsRoom

    Τζο Μπάιντεν


    Την ώρα που πόλεις και Πολιτείες στις ΗΠΑ θέτουν εκ νέου περιορισμούς για να αναχαιτίσουν την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων με Covid-19, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επιβολή πανεθνικού lockdown τον επόμενο χρόνο.

    Την Πέμπτη, η δήμαρχος του Σικάγο προέτρεψε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να μην δέχονται επισκέψεις για 30 ημέρες, ακόμη και στη Γιορτή των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου. Στη Νέα Υόρκη από σήμερα τα εστιατόρια θα κλείνουν νωρίτερα, στις 10 το βράδυ. Στα δημόσια σχολεία του Ντιτρόιτ οι μαθητές θα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

    Κάποια μορφή αυτού του τύπου μέτρων ενδέχεται να συνεχιστεί και μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου. «Δεν βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι πρέπει να κλείσει όλη η χώρα», δήλωσε ο Δρ Βιβέκ Μέρθι, ο επικεφαλής της ομάδας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο μια σειρά περιορισμών που θα εφαρμόζονται ή θα αίρονται ανάλογα με το πόσο άσχημα εξαπλώνεται (η πανδημία) σε μια συγκεκριμένη περιοχή», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

    Η αύξηση των μολύνσεων ανησυχεί τους αξιωματούχους παντού στις ΗΠΑ, όπου καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 100.000 κρούσματα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 13 Πολιτείες, κυρίως στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, όπως στη Μινεσότα, το Μίσιγκαν, το Ιλινόι και την Αϊόβα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μπάιντεν κερδίζει και την Αριζόνα – «Κλειδώνει» τους 290 εκλέκτορες

    Bloomberg: Στην Γερουσία παραπέμπει ο Τραμπ τους Δημοκρατικούς για τις διαπραγματεύσεις γύρω από το νέο πακέτο τόνωσης

    ΗΠΑ: Σε διαφορετικές τελετές προς τιμή των βετεράνων παρέστησαν ο Μπάιντεν και ο Τραμπ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ