• Διεθνής πολιτική

    Σι Τζινπίνγκ: Στα σκαριά τετ α τετ με τον Τζο Μπάιντεν

    • NewsRoom


    Δημοσίευμα της Wall Street Journal θέλει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να σχεδιάζει την συνάντηση του με τον Τζο Μπάιντεν το Νοέμβριο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Σι στη σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία στις 15 με 16 Νοεμβρίου. Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Σι στο εξωτερικό μετά από τρία χρόνια.

    Οι σχέσεις των δυο αντρών, που δοκιμάζονται επί μήνες λόγω και της στενής σχέσης του Πεκίνου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν επιδεινώθηκαν μετά και την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, θέμα που τέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας τουΜπάιντεν με τον Σι.

    Η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών

    Στη συνομιλία, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε στον Κινέζο ομόλογό του ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας επίσημης διακήρυξης ανεξαρτησίας από την Ταϊβάν. Ο Κινέζος πρόεδρος διαμήνυσε από την πλευρά του στον Μπάιντεν ότι η Κίνα είναι απολύτως αντίθετη στην ανεξαρτητοποίηση της Ταϊβάν και στην παρέμβαση ξένων δυνάμεων.

    «Όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται» προειδοποίησε ο Σι τον Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ενστερνιστούν την αρχή της μιας Κίνας και να ενεργούν σύμφωνα με όσα λένε.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος του αντιπροέδρου της Παραγουάης για διαφθορά

    Απάτη το θέμα με τα πυρηνικά κατά τον Ντόναλντ Τραμπ

     



    ΣΧΟΛΙΑ