ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν στο Βελιγράδι μνημόνιο συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει τις δύο χώρες.
Το μνημόνιο που υπεγράφη από τους υπουργούς υποδομών της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας Γκόραν Βέσιτς και Μπλάγκογιε Μποτσβάρσκι αφορά την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας από την πόλη Νις έως την πόλη των Σκοπίων.
Η γραμμή αυτή έχει μήκος 185 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 135 βρίσκονται στο έδαφος της Σερβίας. Οι δύο χώρες συμφώνησαν να απευθυνθούν από κοινού στην ΕΕ ώστε να εξασφαλιστούν πόροι για την υλοποίηση του έργου.
Η υπογραφή του μνημονίου έγινε παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς και του ομολόγου της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.
Διαβάστε επίσης:
Πεσκόφ: Εξέφρασε την πεποίθησή του για άλλη θητεία Πούτιν
ΠΟΥ για Γάζα: Ανησυχία για την εξάπλωση ασθενειών και λοιμώξεων
Νετανιάχου: Οποιοσδήποτε θάνατος αμάχου στη Γάζα είναι μια τραγωδία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jumbo: Στήνεται το πρώτο κατάστημα στον Καναδά – Το «Coming Soon» στο Τορόντο
- Επίδομα παιδιού Α21 – Ποιοι θα πάρουν έως 560 ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου
- Δημοσκοπήσεις: Το «φάντασμα» της αυτοδυναμίας, η κατανομή των εδρών και η πιθανότητα για μετεκλογικές συνεργασίες
- Τιμές ενέργειας: Ρεκόρ 20 μηνών στη χονδρεμπορική με 211,76 ευρώ/MWh – Ντόμινο εξελίξεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.