• Διεθνής πολιτική

    Σαουδική Αραβία: Επέκρινε το ισραηλινό τελεσίγραφο – Ζητά να απομακρυνθούν οι τραυματίες άμαχοι

    • NewsRoom
    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν


    Η Σαουδική Αραβία επέκρινε την έκκληση του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα και καταδίκασε τη  στόχευση ανυπεράσπιστων αμάχων.

    Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους πολίτες της πόλης της Γάζας, πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, να μετακινηθούν νότια μέσα σε 24 ώρες, ενόψει μιας χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας.

    «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαιώνει την κατηγορηματική του απόρριψη των εκκλήσεων για αναγκαστικό εκτοπισμό του παλαιστινιακού λαού από τη Γάζα και την καταδίκη του για τη συνεχιζόμενη στόχευση ανυπεράσπιστων αμάχων εκεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

    Η Σαουδική Αραβία κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί γρήγορα για να σταματήσει κάθε στρατιωτική κλιμάκωση εναντίον αμάχων και να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή.

    «[Η διεθνής κοινότητα] πρέπει να παρέχει την απαραίτητη βοήθεια και ιατρική αργωγή για τον λαό της Γάζας, ειδικά καθώς η στέρηση των βασικών ειδών ανάγκης για μια αξιοπρεπή ζωή παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό Δίκαιο», ανέφερε η δήλωση.

    Το Ριάντ προειδοποίησε επίσης ότι κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει την κρίση και τα δεινά που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής.

    Η Σαουδική Αραβία ζήτησε τον τερματισμό της ισραηλινής πολιορκίας στη Γάζα, την απομάκρυνση τραυματιών αμάχων και την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία.

    Διαβάστε επίσης

    Πόλεμος στο Ισραήλ – Μπάιντεν: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να απελευθερωθούν οι Αμερικανοί πολίτες

    Λευκός Οίκος: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια απειλή στις ΗΠΑ ως απόρροια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ»

    Λωρίδα της Γάζας: Ποια είναι η περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της οργής του Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ