ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε αναφέρθηκαν στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν με μεταφορές, προκαλώντας εντύπωση για τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψαν την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρομοίασε τις δύο εμπόλεμες χώρες με «δύο παιδιά στην αυλή του σχολείου» και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μαλώνουν άγρια, δεν μπορείς να τους σταματήσεις. Άφησέ τα να παλέψουν για δύο-τρεις λεπτά. Μετά είναι πιο εύκολο να τα χωρίσεις».
Ο Μαρκ Ρούτε, αναφερόμενος στο σχόλιο του Τραμπ αλλά και σε προηγούμενη δημόσια τοποθέτησή του όπου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, συμπλήρωσε: «Και τότε, ο μπαμπάκας πρέπει καμιά φορά να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για να τα σταματήσει». Ο Τραμπ απάντησε: «Πρέπει να χρησιμοποιείς σκληρή γλώσσα – πού και πού χρειάζεται να πεις μια συγκεκριμένη λέξη».
Διαβάστε επίσης:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο του 5%
Μητσοτάκης: Δεκάλεπτη συνάντηση με Ερντογάν στη Χάγη – Τι συζήτησαν
Τραμπ: Έλαβε επίσημη πρόσκληση από τον βασιλιά Κάρολο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετία: Θετικός πληθωρισμός στο 0,2% για τρίτο διαδοχικό μήνα
- Σκρέκας από Χαλκιδική: Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη της χώρας
- Δήμος Αθηναίων: Σφραγίσεις σε 38 καταστήματα για υπέρβαση κοινόχρηστου χώρου
- Ζελένσκι: Σήμερα οι συνομιλίες με 30 ηγέτες για εγγυήσεις ασφαλείας στο Παρίσι – Κρίσιμο το μήνυμα προς Τραμπ
