ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει με ανάρτησή του στο Twitter ότι συζήτησε το θέμα της «πυρηνικής τρομοκρατίας της Ρωσίας» στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Oυκρανός πρόεδρος δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την συνομιλία σχετικά με τον σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον Μάρτιο μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι βομβαρδισμοί στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει ισχυρή διεθνή ανησυχία.
Η Γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες έγινε σήμερα πριν από το μεσημέρι και διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά.
Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Ζελένσκι είχε γίνει την 1η Αυγούστου.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- MSCI: Καμία αλλαγή για τον MSCI Standard Greece
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια της Λένας Σαμαρά»
- Σιδηρόδρομος: Αυτοί είναι οι 4 διεκδικητές για τη θέση του Technical Manager στον νέο ΟΣΕ
- Η ώρα του «σφυριού» για ξενοδοχειακά ακίνητα: Ζάκυνθος, Κρήτη, Κέρκυρα και Καλαμπάκα στο προσκήνιο
