• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στην Σύνοδο Κορυφής της G20

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Βλαντιμίρ Πούτιν


    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε πρόσκληση από τον ομόλογο του της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο για την σύνοδο κορυφής της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί στις 15-16 Νοέμβριου, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax,

    «Επιβεβαιώσαμε, ότι η συμμετοχή μας προβλέπεται», δήλωσε ο Ουσακόφ στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν οι ηγέτες των χωρών προσκαλούνται να συμμετάσχουν δια ζώσης.

    Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, είναι σημαντικό ότι ο Βιντόντο προσκάλεσε τον Πούτιν στην σύνοδο κορυφής «λαμβάνοντας υπ’ όψιν, ότι στους Ινδονήσιους ασκούν και ασκούσαν πιέσεις οι αντίστοιχες δυτικές χώρες».

    Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, δήλωσε ότι ο Πούτιν στις 30 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον Βιντόντο στην Μόσχα.

    «Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ασχαμπάντ, ο πρόεδρος θα δεχθεί τον ομόλογο του από την Ινδονησία Τζόκο Βιντόντο. Είναι μια επίσκεψη εργασίας στο πλαίσιο της προεδρίας της Ινδονησίας στην 0μάδα των 20», δήλωσε ο Ουσακόφ.

    Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

    Νωρίτερα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς , είχε δηλώσει ότι «η G20 πρέπει να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο της. Στο ερώτημα αν θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι των συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί «λίγο πριν από την αναχώρηση, επειδή τότε η κατάσταση στον κόσμο μπορεί να αλλάξει πολύ αισθητά».

    Διαβάστε επίσης

    Σολτς: Αφήνει ανοικτή την συμμετοχή του στη σύνοδο G20 αν συμμετέχει ο Πούτιν

    Φον ντερ Λάιεν: Τάσσεται υπέρ της συμμετοχής στη G20 ακόμη και αν είναι παρών ο Πούτιν



    ΣΧΟΛΙΑ