ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε απόψε ότι σκοπεύει να συνάπτει όλες τις «εξωτερικές» συμβάσεις της σε ρούβλια, μετά τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η χώρα του δεν θα δέχεται στο εξής πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ.
«Και εμείς θα συνάπτουμε όλες τις συμφωνίες μας με το εξωτερικό σε ρούβλια», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ρογκόζιν είχε προειδοποιήσει ότι οι πρόσφατες κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Υποστήριξε ότι η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον ISS θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, γεγονός που θα επηρεάσει το ρωσικό τμήμα του σταθμού.
Μέχρι πρόσφατα, η συνεργασία στον διαστημικό τομέα ήταν ένας από τους ελάχιστους τομείς που δεν είχαν επηρεαστεί από τις διεθνείς κυρώσεις. Την επόμενη εβδομάδα, στις 30 Μαρτίου, ένας Αμερικανός αστροναύτης, ο Μαρκ Βάντι Χάι και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι Αντόν Σκαπλέροφ και Πιοτ Ντούμπροφ, είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν στη Γη με έναν ρωσικό πύραυλο Σογιούζ.
Διαβάστε επίσης
Επικοινωνία Πούτιν – Μπένετ για την Ουκρανία
Πούτιν: Μόνο σε ρούβλι οι πληρωμές για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα έργα του Flyover Χατζηδάκης και Δήμας: Στο 30% η πρόοδος της κατασκευής
- Ξάνθη: Συνελήφθη άνδρας που κατηγορείται για 11 εμπρησμούς από πρόθεση
- Νίκος Δένδιας: Η Ατζέντα 2030 υπηρετεί τη μετάβαση των ΕΔ στη νέα εποχή
- Σοφία Ζαχαράκη: Σε 30 σχολεία ξεκινά από φέτος πιλοτικό πρόγραμμα για την προστασία από τα fake news
