ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον Ολλανδό πρεσβευτή στη Μόσχα για να “διαμαρτυρηθεί έντονα” για τις προσπάθειες “στρατολόγησης” Ρώσων διπλωματών στην Ολλανδία από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο Ολλανδός πρεσβευτής στη Μόσχα, ο Ζίλες Μπεσούρ Πλουγκ, “κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις 31 Οκτωβρίου”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική διπλωματία.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η Μόσχα “διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια απόπειρα στρατολόγησης του στρατιωτικού ακόλουθου της ρωσικής πρεσβείας στη Χάγη στις 20 Οκτωβρίου από έναν εκπρόσωπο των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
“Τέτοιες προκλητικές ενέργειες είναι απαράδεκτες (…) και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των ρωσικών φορέων στο εξωτερικό”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη ρωσική διπλωματία, αρκετές παρόμοιες “προκλήσεις” δυτικών ειδικών υπηρεσιών κατά Ρώσων διπλωματών έχουν λάβει χώρα στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια.
Διαβάστε επίσης
Κρεμλίνο: «Ριψοκίνδυνη» η μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima Cyber: Μια νέα πρωτοπόρα εταιρεία κυβερνοασφάλειας στον χώρο του Maritime Cybersecurity
- Δένδιας: Οι χώρες που συνυπογράφουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο έχουν θέση στην Eυρωπαϊκή Άμυνα
- Τραμπ: Σταματά την χρηματοδότηση στο «ηλίθιο έργο» του σιδηρόδρομου υψηλών ταχυτήτων της Καλιφόρνια
- Μητσοτάκης σε Καραλή: Ως άνθρωπος, που δίνει τον δικό του αγώνα σε έναν άλλον στίβο, βρήκα το βιβλίο σου μία μεγάλη πηγή προσωπικής έμπνευσης
