ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόστα: Η απόφαση του Ισραήλ να καταλάβει την Γάζα πρέπει να έχει συνέπειες για τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη «πυροβολεί τα ίδια της τα πόδια» με την πρότασή της να σταματήσει όλες τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έως το τέλος του 2027.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προτείνει νομικά μέτρα τον επόμενο μήνα που θα αφορούν τη σταδιακή διακοπή των εισαγωγών του ρωσικού φυσικού και υγροποιημένου φυσικού αερίου στο έδαφός της, σε μια προσπάθεια να θέσει τέλος στις επί δεκαετίες ενεργειακές της σχέσεις με τον πρώην κορυφαίο προμηθευτή της φυσικού αερίου.
Ο Πεσκόφ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ Νταν Γιόργκενσεν, ο οποίος είπε ότι δεν θα ήταν συνετό για την Ευρώπη να επιστρέψει στη ρωσική ενέργεια, ακόμη και αν υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Βατικανό – Εκλογή νέου Πάπα: Την Τετάρτη ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα
Μητσοτάκης: Αναπτύσσουμε 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για το στεγαστικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρί Σαντάλ: Η πριγκίπισσα χωρίς βασίλειο, με νέα της σκηνή την Ελλάδα του 2025
- Το μεγάλο στοίχημα για την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ξεκινά η δημοπράτηση για το μητροπολιτικό πάρκο «AENAON» στον Φαληρικό Όρμο
- Η ανάπτυξη του Κυπριακού στόλου οφείλεται στο ελκυστικό φορολογικό σύστημα για τα «πράσινα πλοία» και στην φοροαπαλλαγή των Κυπρίων ναυτικών
- Από υπάλληλοι… δισεκατομμυριούχοι: Αυτά είναι τα νέα μέλη του billion dollar club
