ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη «πυροβολεί τα ίδια της τα πόδια» με την πρότασή της να σταματήσει όλες τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έως το τέλος του 2027.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προτείνει νομικά μέτρα τον επόμενο μήνα που θα αφορούν τη σταδιακή διακοπή των εισαγωγών του ρωσικού φυσικού και υγροποιημένου φυσικού αερίου στο έδαφός της, σε μια προσπάθεια να θέσει τέλος στις επί δεκαετίες ενεργειακές της σχέσεις με τον πρώην κορυφαίο προμηθευτή της φυσικού αερίου.
Ο Πεσκόφ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ Νταν Γιόργκενσεν, ο οποίος είπε ότι δεν θα ήταν συνετό για την Ευρώπη να επιστρέψει στη ρωσική ενέργεια, ακόμη και αν υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Βατικανό – Εκλογή νέου Πάπα: Την Τετάρτη ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα
Μητσοτάκης: Αναπτύσσουμε 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για το στεγαστικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Drewry: Η είσοδος νέων πλοίων κοντέινερ στην αγορά ασκεί πίεση στις τιμές των ναύλων
- Royal Caribbean Cruises: Έσοδα 4,45 δισ. δολάρια και κέρδη περί το 1 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο
- Νέα προειδοποίηση Γκεοργκίεβα: Το χειρότερο σενάριο για την παγκόσμια οικονομία, πετρέλαιο στα 125 δολάρια και πόλεμος μέχρι το 2027
- 100 Χρόνια Κολλέγιο Αθηνών: Η ιστορική επέτειος, το «στοίχημα» της Τεχνητής Νοημοσύνης και η επιστροφή του οικοτροφείου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.