• Διεθνής πολιτική

    Reuters: Η Ουάσινγκτον έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

    • NewsRoom


    Έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία είναι οι ΗΠΑ με αφορμή την απόκτηση των συστημάτων S-400 της Άγκυρας από την Ρωσία, δηλώνουν στο Reuters τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων, με γνώση του θέματος.

    Η κίνηση, η οποία είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα και να περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ανέφεραν οι πηγές.

    Πάντως χθες, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήλ Καλίν, σχολίασε τις πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να βλάψουν την Τουρκία.

    Οι κυρώσεις θα στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ, σημείωσαν οι πηγές.

    Το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων εντός 30 ημερών από την ψήφιση του κυρώσεων CAATSA στην Τουρκία για την αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος S-400. Η εν λόγω διάταξη ουσιαστικά αφαιρεί από τον Πρόεδρο της χώρας τη δυνατότητα να αποφασίσει εκείνος τη χρονική στιγμή επιβολής των κυρώσεων αυτών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Καλίν: Η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ δεν θα βλάψουν την Τουρκία

    ΗΠΑ: Διατάξεις ελληνικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνει ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2021

    ΗΠΑ: Με βέτο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, που προβλέπει και κυρώσεις στην Τουρκία, απειλεί ο Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ