• Διεθνής πολιτική

    Καλίν: Η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ δεν θα βλάψουν την Τουρκία

    • NewsRoom
    Ιμπραήμ Καλίν, o προεδρικός εκπρόσωπος και επικεφαλής σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν

    Ιμπραήμ Καλίν, o προεδρικός εκπρόσωπος και επικεφαλής σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν


    Με αρκετά μεγάλη δόση αλαζονείας τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή δεν θα αποδόσει και δεν θα βλάψει την Τουρκία.

    Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης σε εκδήλωση του Ιδρύματος German Marshall Fund (GMF), η Άγκυρα πιστεύει ότι μπορεί να έχει μια καλή, θετική ατζέντα με τη διοίκηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

    Σημειώνεται ότι χθες υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το σχέδιο του Αμερικανικού Αμυντικού προϋπολογισμού για το έτος 2021 (National Defence Authorisation Act) και το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τους S-400, χρηματοδότηση έργων στη Σούδα αξίας 50 εκατ. δολαρίων, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

    Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 335 υπέρ και 78 κατά, διαφορά αρκετή να υπερκεράσει ένα πιθανό βέτο από τον Ντόναλντ Τραμπ όπως προβλέπει το αμερικανικό Σύνταγμα σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Διατάξεις ελληνικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνει ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2021

    ΗΠΑ: Με βέτο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, που προβλέπει και κυρώσεις στην Τουρκία, απειλεί ο Τραμπ

    Με την πλάτη στον τοίχο η Τουρκία: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Άγκυρα και η στάση των εταίρων – Ο ρόλο των ΗΠΑ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ