• Διεθνής πολιτική

    Reuters: Η ΕΕ υπογράφει συμφωνία για εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer

    • NewsRoom
    Ώρα μηδέν για τρίτη δόση, σχολεία και υγειονομικούς

    Ώρα μηδέν για τρίτη δόση, σχολεία και υγειονομικούς


    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο για εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ.

    Η δήλωσε έρχεται μερικές ώρες αφότου οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι το πειραματικό τους εμβόλιο ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί μια σημαντική νίκη στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαπραγματεύεται με παρασκευαστές εμβολίων εξ ονόματος των κρατών της ΕΕ, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι είχε ολοκληρώσει τις διερευνητικές συνομιλίες με τον αμερικανικό φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer και τη συνεργαζόμενη με αυτήν γερμανική BioNTech για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολιου.

    Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί συμφωνία.

    «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η αντίστοιχη σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί», δήλωσε ο Peter Liese, αξιωματούχος της ΕΕ που ηγείται σε θέματα υγείας.

    «Υπάρχει συμφωνία ότι οι Ευρωπαίοι θα λάβουν εκατοντάδες εκατομμύρια εμβόλια», πρόσθεσε σε δήλωση στο Reuters.

    Η Κομισιόν έχει ήδη δηλώσει ότι τα 27 κράτη της ΕΕ θα μπορούσαν να έχουν την επιλογή να παραγγείλουν άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech.

    Η ΕΕ έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες και με τις AstraZeneca, Sanofi και Johnson & Johnson για υπό ανάπτυξη εμβόλια κατά της COVID-19.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Βρετανία έχουν ήδη ανακοινώσει συμφωνίες προμήθειας με την Pfizer / BioNTech.



    ΣΧΟΛΙΑ