• Διεθνής πολιτική

    Ράκος ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το φιάσκο στην Οκλαχόμα – Χαμός στα social media (video)

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ


    Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει έναν καταρρακωμένο Ντόναλντ Τραμπ να φτάνει στον Λευκό Οίκο, μετά την αποτυχημένη συγκέντρωση που πραγματοποίησε, το περασμένο Σάββατο, στην Τούλσα της Οκλαχόμα.

    Η εικόνα του προέδρου των ΗΠΑ στην τωρινή προεκλογική συγκέντρωση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη που πραγματοποίησε πέντε χρόνια πριν, όταν κατέβαινε αργά μέσα σε έναν επιχρυσωμένο ανελκυστήρα για να αναγγείλει επίσημα την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2016 για την προεδρία των ΗΠΑ.

    Μετά το μεγάλο φιάσκο στην Τούλσα, όπου σύμφωνα με τον ίδιο αναμενόταν τεράστιο πλήθος, το οποίο εν τέλει δεν εμφανίστηκε και η αρένα μετά βίας γέμισε μέχρι την μέση, νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τον Τραμπ να κατεβαίνει από το προεδρικό ελικόπτερο Marine One με το πουκάμισο ξεκούμπωτο στο γιακά, τη γραβάτα λυμένη, το χαρακτηριστικό καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» («Να Κάνουμε Ξανά Μεγάλη την Αμερική») στο χέρι, το βλέμμα προσηλωμένο στο έδαφος και την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

    «Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε έναν άνθρωπο να περπατά με το καπέλο στο χέρι;», διερωτήθηκαν χρήστες του Twitter.

    Το βίντεο δείχνει έναν καταρρακωμένο «ηγέτη», με τον κόσμο να κάνει λόγο για «walk of shame», δηλαδή το «περπάτημα της ντροπής».

    Κάποιοι συνέκριναν τον Τραμπ με άλλους ηγέτες που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση μετά από μια αιφνίδια ανατροπή της τύχης στη διάρκεια της Ιστορίας, όπως ο Μέγας Ναπολέων…

    Ή με απογοητευμένους οπαδούς που επιστρέφουν σπίτι μετά από μια συντριπτική ήττα της ομάδας τους…

    Κάποιοι φρόντισαν να «ντύσουν» μουσικά τις εικόνες του Τραμπ με κομμάτια των Radiohead, των REM, των Foreigner, των Simon & Garfunkel και του Τζόνι Κας.

    Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιλι Μακένανι προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι επιμένοντας στο Fox News ότι ο Τραμπ ήταν στην πραγματικότητα ευχαριστημένος (!) με το πλήθος των οπαδών του στην αρένα, μολονότι τους έλειπε η συνήθης «ζωντάνια».

    «Ο Πρόεδρος κάθε άλλο παρά εκνευρίστηκε. Ο Πρόεδρος ένιωσε να αντλεί ενέργεια. Ήμουν μαζί του μετά τη συγκέντρωση. Ήταν τεράστια επιτυχία. Είχε κέφια στο προεδρικό ελικόπτερο», δήλωσε η ίδια.

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ