• Διεθνής πολιτική

    Qatargate – Le Soir: Τα πακέτα με τα €700.000 που είχε κρύψει ο Παντσέρι στο σπίτι του

    • NewsRoom
    Αντόνιο Παντσέρι

    Αντόνιο Παντσέρι


    Νέα δημοσιεύματα στον βελγικό τύπο φέρνουν στο φως νέες αποκαλύψεις για το Qatargate, καταγράφοντας με λεπτομέρειες την πορεία της έρευνας μέχρι και τη στιγμή των συλλήψεων.

    Το προηγούμενο διάστημα είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες των χρημάτων που ήταν κρυμμένα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο. Σειρά είχε τώρα ο Αντόνιο Παντσέρι, καθώς οι βελγικές αρχές ανακάλυψαν 700.000 ευρώ μέσα σε μια βαλίτσα και σε ένα χρηματοκιβώτιο στην κατοικία του.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ομάδα της αστυνομίας βρέθηκε στο σπίτι του Παντσέρι την ώρα που ο ίδιος απουσίαζε. Η αστυνομία ανακάλυψε κάτω  από το κρεβάτι μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια μέσα στην οποία υπήρχαν  7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δηλαδή συνολικά 380.050 ευρώ, ενώ μέσα σε ντουλάπα βρέθηκαν άλλα 320.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ.

    Οι αστυνομικοί αφού τράβηξαν φωτογραφίες από τον «τόπο του εγκλήματος» αποχώρησαν από το χώρο χωρίς να αφήσουν ίχνη.

    Qatargate - Le Soir: Τα πακέτα με τα €700.000 που είχε κρύψει ο Παντσέρι στο σπίτι του

    Ο Παντσέρι, ο Τζιόρτζι και η…. τροχήλατη βαλίτσα 

    Τα δημοσιεύματα ωστόσο δε σταματούν εδώ, καθώς η La Repubblica παρουσιάζει νέες φωτογραφίες στις οποίες Παντσέρι και Τζιόρτζι κουβαλούν τα «κέρδη» που τους οδήγησαν μετέπειτα στη φυλακή.

    Πηγή: La Repubblica

    Στη φωτογραφία φαίνονται καθαρά οι δύο εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των Βρυξελλών, να κουβαλούν τις βαλίτσες που πήραν από την σουίτα 412 του Steigenberger Wiltcher’s, ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στη λεωφόρο Louise τον Οκτώβριο του 2022, όπου πραγματοποιήθηκε ραντεβού  με «δικούς τους ανθρώπους».

    Όπως φαίνεται, ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις αναμένεται να γίνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ η Ευρωβουλή ήδη προσπαθεί να βρει τρόπους για την αποφυγή ενός νέου «Qatargate».

    Διαβάστε επίσης:

    Qatargate: Κατέθεσε ο πατέρας της Εύας Καϊλή

    Ευρωβουλή: 14 τρόποι για την αποτροπή ενός νέου Qatargate



    ΣΧΟΛΙΑ