ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το χαρτί των προκλήσεων παίζει ξανά ο Ερντογάν, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος δημοσίευσε στο Twitter ένα ακόμα βίντεο, με αφορμή τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος, στο οποίο γίνονται αναφορές για την Ανατολική Μεσόγειο και την «Γαλάζια Πατρίδα».
Στο βίντεο, μάλιστα, αναφέρεται ότι η «Γαλάζια Πατρίδα είναι απροσπέλαστη», αλλά και πως «Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη».
Στο βίντεο υπάρχουν επίσης αναφορές στην Μάχη της Καλλίπολης, την Αγία Σοφία αλλά και στα ερευνητικά σκάφη της χώρας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να μεταβεί στις 20 Ιουλίου στα Κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο, ανήμερα της επετείου από την Τουρκική εισβολή. Μάλιστα, αναμένεται πως θα επιχειρήσει να προχωρήσει στο άνοιγμα των Βαρωσίων, κίνηση που ήδη έχει προκαλέσει ανιδράσεις διεθνώς.
Παράλληλα, αντιδράσεις υπάρχουν και εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας, καθώς η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να αλλάξει το σύνταγμα του ψευδοκράτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξης Τσίπρας: Έπρεπε να είχα κλείσει τις τράπεζες μια μέρα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ
- Αποκλειστικό: Clawback – «Μετωπική» PIF με Ά. Γεωργιάδη και Κ. Πιερρακάκη στην αμερικανική πρεσβεία
- O χαμός με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ανασχηματισμός, οι υποψήφιοι κι ένα ραντεβού του ΚΜ, η γαλάζια ναυμαχία στο λιμάνι και τα παιδικά βιβλία του Τασούλα
- Παιχνίδι… δισεκατομμυρίων! Η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει θέση στη φανέλα αντί των στοιχηματικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.