• Διεθνής πολιτική

    Πριγκόζιν: Κανείς δεν θα παραδοθεί, δεν θέλουμε να ζούμε μέσα στο ψέμα

    Γεβγκένι Πριγκόζιν

    Γεβγκένι Πριγκόζιν


    Επίθεση κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, απαντώντας στα όσα ανέφερε στο διάγγελμά του ο Ρώσος Πρόεδρος.

    Σε ηχητικό του μήνυμα, ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον Πούτιν πως «έκανε βαθύτατο λάθος» με την απόφασή του να τον χαρακτηρίσει προδότη.  «Κανείς δεν πρόκειται να παραδοθεί μετά από αίτημα του προέδρου… Δεν θέλουμε η χώρα να συνεχίσει να ζει μέσα στη διαφθορά και το ψέμα», πρόσθεσε.

    «Είμαστε πατριώτες και όσοι είναι εναντίον μας είναι αυτοί που συγκεντρώθηκαν γύρω από τους μπάσταρδους», κατέληξε ο Πριγκόζιν.

    Νωρίτερα με ανάρτησή της στο Telegram η Wagner απαντούσε στον Πούτιν λέγοντάς του «έκανες τη λάθος επιλογή, σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο».

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα, έκανε λόγο για πισώπλατη μαχαιριά και προδοσία, ενώ χαρακτήρισε θανάσιμο κίνδυνο την ανταρσία του Πριγκόζιν και της Wagner. Κάλεσε δε τους στρατιώτες της οργάνωσης να σταματήσουν τις «εγκληματικές ενέργειες» και να παραδοθούν, προειδοποιώντας πως οι «προδότες» θα τιμωρηθούν.

    Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε την Παρασκευή την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας πως διέταξε τον βομβαρδισμό βάσεων της Wagner, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων. Ο επικεφαλής της οργάνωσης ορκίστηκε πως θα υπάρχουν αντίποινα, ενώ εισέβαλε με τα στρατεύματά του, τα ξημερώματα του ΣΑββάτου, στην περιοχή του Ροστόφ, κινούμενος στη συνέχεια προς την Μόσχα.

    Ο Πριγκόζιν κατήγγειλε, νωρίτερα,  πως οι απώλειες της Ρωσίας στα μέτωπα της Ουκρανίας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που επισήμως παραδέχεται η Μόσχα.

     Διαβάστε επίσης

    Βλαντίμιρ Πούτιν για «πραξικόπημα» Πριγκόζιν: Προδοσία και πισώπλατο χτύπημα – Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

    Wagner για διάγγελμα Πούτιν: Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο

    Καντίροφ: Δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει την ανταρσία της Wagner

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

     Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ