• Διεθνής πολιτική

    Wagner για διάγγελμα Πούτιν: Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο

    • NewsRoom
    Wagner


    Την άμεση αντίδραση της Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν προκάλεσε το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Σε μήνυμά της στο Telegram, η παραστρατιωτική οργάνωση ξεκαθάρισε  πως ο Ρώσος πρόεδρος πήρε λάθος επιλογή με τη στήριξη του στην πολιτική ηγεσία του στρατού, ενώ στράφηκε πλέον ξεκάθαρα και εναντίον του.

    «Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει το μήνυμα της Wagner.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την ανταρσία της Wagner ως θανάσιμη απειλή και πισώπλατο χτύπημα, κάνοντας λόγο για εγκληματικές ενέργειας που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε «εμφύλιο πόλεμο στη Ρωσία.

    Προειδοποίησε μάλιστα τους μαχητές της Wagner, πως σε περίπτωση που συνεχίσουν να ακολουθούν τον ηγέτη τους θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

    Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγόρησε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας πως διέταξε τον βομβαρδισμό των βάσεων της Οργάνωσης στην Ουκρανία, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των στρατιωτών της. Ο ηγέτης της Wagner ορκίστηκε πως θα υπάρξει αντίδραση, κάλεσε τους στρατιώτες στη Ρωσία σε στάση κατά της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και εισέβαλε με τον στρατό του στο Ροστόφ, κατευθυνόμενος πλέον προς τη Μόσχα.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Σε ισχύ έκτακτο αντιτρομοκρατικό καθεστώς σε Μόσχα και Βορόνεζ

    Βλαντίμιρ Πούτιν για «πραξικόπημα» Πριγκόζιν: Προδοσία και πισώπλατο χτύπημα – Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

    Μιχαΐλο Ποντόλιακ (Σύμβουλος Ζελένσκι): Όλα τώρα αρχίζουν στη Ρωσία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

     Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ