• Διεθνής πολιτική

    Βλαντίμιρ Πούτιν για «πραξικόπημα» Πριγκόζιν: Προδοσία και πισώπλατο χτύπημα – Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

    • NewsRoom
    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας


    Μήνυμα στον Ρωσικό λαό έστειλε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το  «πραξικόπημα» του Γεβγκένι Πριγκόζιν, χωρίς πάντως να αναφερθεί ονομαστικά στον ιδρυτή της Wagner.

    Στο μήνυμά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας. Η Ρωσία θα αμυνθεί, πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα και αναφέρομαι στην προσπάθεια να διχαστεί η κοινωνία μας».

    «Η κατάσταση στο Ροστόφ είναι δύσκολη, οι άντρες του ρωσικού στρατού έχουν λάβει εντολή να εξουδετερώσουν τους επαναστάτες», τόνισε. «Οποιαδήποτε εσωτερική διαμάχη πρέπει να τερματιστεί, στη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία».

    «Όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, θα τιμωρηθούν. Θα βρεθούν ενώπιον του νόμου και του λαού της Ρωσίας», συνέχισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα μας, θα ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί».

    O Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές και πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να προστατεύσει τη Ρωσία. Ανέφερε δε πως θα αμυνθεί του Συντάγματος της χώρας και ζήτησε να μην υπάρξει καμία συμμετοχή σε «εγκληματικές δραστηριότητες».

    Ο Πούτιν ανέφερε πως οι μαχητές της Wagner που πολέμησαν στην Ουκρανία, προδόθηκαν από εκείνους που οργάνωσαν την εξέγερση. «Οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Σολεντάρ και τη Μπαχμούτ στο Ντονμπάς, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη νέα Ρωσία, για την ενότητα του ρωσικού κόσμου. Το όνομα και η δόξα τους προδόθηκαν επίσης από εκείνους που προσπαθούν να οργανώσουν μια εξέγερση, ωθώντας τη χώρα στην αναρχία και την αδελφοκτονία, στην ήττα, τελικά, και στη συνθηκολόγηση» είπε.

    Αναφερόμενος στη κατάσταση στο Ροστόφ τη χαρακτήρισε δύσκολη και πρόσθεσε πως θα “λάβουμε αποφασιστική δράση” για την ομαλοποίηση της κατάστασης, σημειώνοντας πως η απάντησή του θα είναι σκληρή.

    «Ως πρόεδρος της Ρωσίας και ανώτατος αρχιστράτηγος, ως πολίτης της Ρωσίας, θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τη χώρα, να προστατεύσω τη συνταγματική τάξη, τη ζωή, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών» τόνισε.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Υπουργείο Άμυνας προς μαχητές της Wagner – «Ο Πριγκόζιν σας εξαπάτησε, γυρίστε στις βάσεις σας»

    Πριγκόζιν: H Wagner μπήκε στο Ροστόφ, δηλώνει έτοιμος να «απελευθερώσει τον ρωσικό λαό»

    Πεσκόφ: Ο γενικός εισαγγελέας ενημέρωσε τον Πούτιν για την έρευνα κατά του Πριγκόζιν

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ