Διεθνής πολιτική

Πρίγκιπας Χάρι: Πώς έμαθε για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

  • NewsRoom


Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την αντιμετώπιση της οικογένειας από τον Πρίγκιπα Χάρι μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.  Τα βρετανικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν τόσο με την συμπεριφορά του πρίγκιπα Χάρι, όσο και με τον τρόπο που πληροφορήθηκε το θάνατο της γιαγιάς του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, ο πρίγκιπας Χάρι και σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονταν τυχαία στη Βρετανία την ημέρα που έγινε γνωστή η επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς είχαν προγραμματίσει να εμφανιστούν σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση.

Στο Μπαλμόραλ χωρίς τη σύζυγό του

Την ώρα που έγιναν γνωστά τα νέα για τη βασίλισσα, στο πλευρό της Ελισάβετ βρίσκονταν ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα. Άμεσα έφτασαν στο Μπαλμόραλ με βασιλικό αεροπλάνο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους θα ήταν και ο πρίγκιπας Χάρι, αυτό δεν έγινε καθώς του απαγορεύτηκε να πάρει μαζί του την Μέγκαν Μαρκλ. Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, τηλεφώνησε στον μικρότερο γιο του και του είπε ότι «δεν ήταν κατάλληλο» η Μέγκαν να βρίσκεται εκεί μαζί τους.

Ο πρίγκιπας Χάρι προσπάθησε να πείσει τον πατέρα του να επιτρέψει στη Μέγκαν να τον συνοδεύσει, χάνοντας έτσι την πτήση που θα τον μετέφερε – μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τους θείους τους Άντριου και Έντουαρντ – στη Σκωτία και μαζί την ευκαιρία να αποχαιρετήσει την γιαγιά του.

Αρνήθηκε δείπνο με την οικογένεια του

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν τόσο θυμωμένος που αρνήθηκε να δειπνήσει εκείνο το βράδυ με τον Βασιλιά Κάρολο, την σύζυγό του, Καμίλα και τον Γουίλιαμ. Σύμφωνα με την «Sun», η οποία επικαλείται μια πηγή: «Ο Χάρι ήταν τόσο απασχολημένος προσπαθώντας να πάει τη Μέγκαν στο Μπαλμόραλ και βρισκόταν σε συνεννοήσεις με την οικογένειά του, που έχασε την πτήση. Ο Χάρι ήταν τόσο έξαλλος που αρνήθηκε να φάει με τον πατέρα και τον αδερφό του».

Πρόσθεσε επίσης πως: «Ήταν πολύ σνομπ. Βγήκε από το Μπαλμόραλ με την πρώτη ευκαιρία, για να πάρει την πρώτη εμπορική πτήση πίσω στο Λονδίνο». Αφού είχε χάσει την πτήση, ο Χάρι θέλησε να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο Μπαλμόραλ. Έτσι πήρε την απόφαση να νοικιάσει αεροπλάνο που θα τον πήγαινε εκεί, με το κόστος να υπολογίζεται στις 30.000 λίρες.

Η ειδοποίηση του θανάτου

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν έμαθε από συγγενικό του πρόσωπο το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Όπως γράφει η Telegraph, ο βασιλιάς Κάρολος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Χάρι, κάτι που δεν κατέστη δυνατό να γίνει πριν από τον θάνατο της βασίλισσας.

Έτσι, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Χάρι έμαθε για το θάνατο της γιαγιάς του από τις ειδοποιήσεις έκτακτων ειδήσεων των μέσων ενημέρωσης στο κινητό του τηλέφωνο. Ο βασιλιάς Κάρολος προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον Χάρι, ο οποίος γνώριζε ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν κατάφερε να μιλήσει με τον γιο του πριν από τον θάνατο της βασίλισσας.

Το γεγονός αυτό διαψεύδεται από το παλάτι, υπογραμμίζοντας ότι δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση προτού «να ενημερωθούν όλα τα μέλη της οικογένειας». Συγκεκριμένα, μια πηγή του Μπάκιγχαμ δήλωσε: «Η επίσημη ανακοίνωση καθυστέρησε μέχρι να ενημερωθούν όλοι».

Διαβάστε επίσης

Λαβρόφ: “Οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά σε ότι αφορά την Ταϊβάν”

Εμπρηστικός Ερντογάν: «Διώξαμε τον Έλληνα από τη χώρα και ολοκληρώσαμε νικηφόρα τον τουρκικό αγώνα»

ΥΠΕΞ Κίνας: Προτεραιότητα η διευκόλυνση των ειρηνευτικών συνομιλιών στην ΟυκρανίαΣΧΟΛΙΑ