• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει σύντομα δεκτή στο ΝΑΤΟ

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κάθετε στο γραφείο του

    Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος Ρωσίας


    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, ισχυρίζεται πως δεν προτίθενται να δεχθούν «αύριο» την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, αλλά πως αυτό δεν αποτελεί μία υποχώρηση προς την Ρωσία.

    «Γι’ αυτό το ζήτημα συζητώ με τους συναδέλφους μου. Και ο Αμερικανός συνάδελφός μου με διαβεβαίωσε ότι δεν ετοιμάζονται να δεχθούν (στο ΝΑΤΟ) την Ουκρανία ‘αύριο’. Πολύ περισσότερο ότι είναι δυνατόν κάποιο είδους μορατόριουμ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσία.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ απλά θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν είναι ακόμη έτοιμη να ενταχθεί στην συμμαχία. «Γι’ αυτό τον λόγο η απάντησή μου ήταν απλή: αυτό δεν είναι παραχώρηση σε εμάς. Είναι απλά υλοποίηση των σχεδίων σας. Θεωρείτε ότι χρειάζεται να περιμένουμε και να προετοιμάσετε την Ουκρανία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Να λοιπόν ποιο είναι το μορατόριουμ. Όχι για εμάς, αλλά για εσάς το κάνετε αυτό το μορατόριουμ», δήλωσε.

    Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, σε περίπτωση που η Ουκρανία γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ οι απειλές κατά της Ρωσίας θα αυξηθούν. «Εάν η Ρωσία βρεθεί αντιμέτωπη με μια τέτοια απειλή , όπως η ένταξη της Ουκρανίας στην Βορειοατλαντική συμμαχία, οι απειλές για την χώρα μας θα αυξηθούν», δήλωσε ο Πούτιν.

    «Έτοιμη να εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ η Ουκρανία»

    Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε παράλληλα, πως ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν του είπε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να εφαρμόσει την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ και εργάζεται πάνω σε νέες ιδέες για τη διεξαγωγή εκλογών στις δύο αποσχισθείσες περιοχές.

    Με τις δηλώσεις του αυτές, οι οποίες μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Πούτιν απαντούσε σε μια εκτίμηση του ειδικού απεσταλμένου του για την Ουκρανία, Ντμίτρι Κόζακ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κίεβο δεν θα εφαρμόσει ποτέ τις ειρηνευτικές συμφωνίες όπως έχουν τα πράγματα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Στις 24 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μπλίνκεν – Λαβρόφ στη Γενεύη

    Ουκρανία: Οι αυτονομιστές ζητούν από τον Πούτιν να αναγνωρίζει τις περιοχές τους ως ανεξάρτητες

    Ρωσία: Ο Πούτιν και ο Μπάιντεν ενδέχεται να συναντηθούν, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια



    ΣΧΟΛΙΑ