• Διεθνής πολιτική

    Στις 24 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μπλίνκεν – Λαβρόφ στη Γενεύη

    • NewsRoom
    O υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, συνομιλούν όρθιοι μπροστά από σημαίες των κρατών τους

    Άντονι Μπλίνκεν – Σεργκέι Λαβρόφ


    Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν, προκειμένου να συζητηθεί η κρίση στα σύνορα της Ουκρανίας.

    Την ανακοίνωση της ημερομηνίας έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας. «Με τη δική σας έγκριση, αυτή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα στις 24 Φεβρουαρίου στη Γενεύη», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, προεδρεύοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ο Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας την Κυριακή στο CNN, είχε δηλώσει πως παραμένει ανοιχτός για έναν διάλογο με τον Ρώσο ομόλογό του, με την προϋπόθεση πως η Ρωσία δεν θα έχει εισβάλει στην Ουκρανία.

    Ανάλογο όρο έχουν θέσει η ΗΠΑ και για την συμμετοχή του Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής που διοργανώνει ο Εμάνουελ Μακρόν, με την παρουσία του Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Συνάντηση Λαβρόφ- Λεντριάν την Παρασκευή

    Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Ρωσίας θα συναντηθούν στο Παρίσι την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον όρο ότι δεν θα έχει εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία μέχρι τότε.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το γαλλικό ΥΠΕΞ.

    Η συνάντηση θα περιλαμβάνει “προκαταρκτικές διαβουλεύσεις” πριν από μια ενδεχόμενη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης

    Λαβρόφ: Πούτιν και Άσαντ δεν θα επιτρέψουν στην Δύση να υπονομεύσει τις στρατηγικές σχέσεις Ρωσίας-Συρίας

    Κουλέμπα (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Συμφωνία για στρατιωτική συμβουλευτική αποστολή στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ