ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Σερβίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τελετή παράδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου πρεσβευτή της Σερβίας στην Μόσχα, Μόμτσιλο Μπάμπιτς. «Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, βασιζόμενοι κυρίως στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους Σέρβους φίλους ευρεία υποστήριξη για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Σερβίας και την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας» διαβεβαίωσε ο Πούτιν.
Επισήμανε ότι η Ρωσία και η Σερβία αναπτύσσουν σχέσεις στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας που βασίζονται «στην παραδοσιακή φιλία, την πολιτιστική, πνευματική και ιστορική εγγύτητα των δύο λαών»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι επικοινωνεί συχνά τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και αναζητούν από κοινού τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την στάση που τηρεί τελευταία η Σερβία απέναντι στην Ρωσία. «Εκτιμούμε την επιλογή των Σέρβων φίλων μας να τηρήσουν μια ισορροπημένη, ανεξάρτητη πολιτική στη διεθνή σκηνή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου, την επέκταση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτιστικού και του ανθρωπιστικού τομέα» επισήμανε ο Πούτιν, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου πρεσβευτή της Σερβίας στην Μόσχα.
Σημειώνεται ότι η Σερβία, παρότι επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ και έχει ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δεν εναρμόνισε την εξωτερική της πολιτική με την πολιτική της Ένωσης και δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία.
Διαβάστε επίσης
Νέα τουρκική προκλητική ενέργεια – Δεσμεύουν με NAVTEX τον μισό κόλπο της Αττάλειεας
Τη φορολόγηση των εταιρειών ορυκτών καυσίμων ζήτησε ο Γκουτέρες
Ερντογάν για Πούτιν: «Είναι πρόθυμος για την λήξη του πολέμου»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Από ένα μικρό ενδοκρινολογικό εργαστήριο σε έναν σε έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους υγείας στη χώρα
- Ο νέος άσσος της Χήτος μετά το Ζαγόρι
- Τα περιθώρια ανόδου των αναλυτών για Metlen, Motor Oil, Titan, ΔΕΗ, HELLENiQ Energy και Elvalhalcor
- Η Μυκονιάτικη Πανσέληνος, οι Πλόες στην Άνδρο, καλλιτεχνικές συναντήσεις στο Κάπρι, μία μέρα δίπλα στη θάλασσα της Γλυφάδας και η κομψή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.