• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: «Έχουμε ακόμα το δικαίωμα να αποσυρθούμε από τη συμφωνία για τα σιτηρά»

    • NewsRoom
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν


    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να αποσυρθεί εκ νέου από τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών – που είχε επιτευχθεί με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και στην οποία έχει επιστρέψει – αλλά αν το κάνει, δεν θα εμποδίσει τις μεταφορές σιτηρών από την Ουκρανία στην Τουρκία.

    Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, ο Πούτιν είπε ότι, σε αντάλλαγμα για την επαναφορά της συμφωνίας, η Ρωσία απαίτησε εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα πραγματοποιήσει επιθέσεις από τμήματα της Μαύρης Θάλασσας που καλύπτονται από τη συμφωνία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

    «Τα όπλα πρέπει να βελτιώνονται διαρκώς»

    Ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τα όπλα που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός πρέπει να εκσυγχρονιστούν. “Τα όπλα πρέπει να βελτιώνονται διαρκώς, συνεχώς, και να παραμένουν αποτελεσματικά. Για να επιτευχθεί αυτό, επαναλαμβάνω, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ενεργός ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών και των προγραμματιστών”, δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

    Ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο την επικείμενη σύνοδο κορυφής της G20, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε αν ο Πούτιν σκοπεύει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας.

    Διαβάστε επίσης

    Nord Stream: Οι ειδικοί βρήκαν “ανθρωπογενείς κρατήρες” στα σημεία των ζημιών

    NYT: Το brainstorming Ρώσων στρατηγών για το πότε θα γίνει χρήση πυρηνικών

    Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε 23 πυραύλους – Περί εισβολής κάνει λόγο η Σεούλ



    ΣΧΟΛΙΑ