• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: Χρηματοδοτεί με 10.000 ρούβλια τον μήνα όσους φτάνουν στη Ρωσία από την Ουκρανία

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Βλαντιμίρ Πούτιν


    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το Σάββατο ένα διάταγμα με το οποίο καθιερώνονται οικονομικά οφέλη για άτομα που εγκατέλειψαν το ουκρανικό έδαφος για να έρθουν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων, εγκύων και ατόμων με αναπηρία.

    Όπως αναφέρει το Reuters, το διάταγμα καθορίζει μηνιαίες συνταξιοδοτικές πληρωμές 10.000 ρουβλίων ($170) για άτομα που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας από τις 18 Φεβρουαρίου. Τα άτομα με αναπηρία θα δικαιούνται επίσης την ίδια μηνιαία στήριξη, ενώ οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη θα δικαιούνται εφάπαξ επίδομα.

    Το διάταγμα αναφέρει ότι οι πληρωμές θα γίνουν σε πολίτες της Ουκρανίας και των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

    Στις 18 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν διέταξε κάθε άτομο που έφτανε στη Ρωσία από το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ να λάβει πληρωμή 10.000 ρουβλίων.

    Η Μόσχα παρέχει σε Ουκρανούς ρωσικά διαβατήρια, μια κίνηση που για την Ουκρανία και τις ΗΠΑ θεωρείται ως μια μια παράνομη προσπάθεια της Ρωσίας να προσαρτήσει εδάφη που έχει καταλάβει.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Βρετανία δεν έχει απεξαρτηθεί ακόμη πλήρως από τα ρωσικά καύσιμα

    Ουκρανία: Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας και πυρκαγιάς στον σταθμό στη Ζαπορίζια, λέει η Energoatom

    ΟΗΕ: Η Ρωσία αποτρέπει την υιοθέτηση κειμένου για τον πυρηνικό αφοπλισμό



    ΣΧΟΛΙΑ