• Διεθνής πολιτική

    Πολωνία: Κάλεσε τον Ουκρανό πρέσβη για εξηγήσεις

    • NewsRoom
    Μοραβιέτσκι: Ζητά από τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς να μην υποχωρήσει αναφορικά με τον Nord Stream 2

    Ματέους Μοραβιέτσκι, Πρωθυπουργός της Πολωνίας


    Η Πολωνία κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Ουκρανίας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην αντίστοιχη κλήτευση του Πολωνού πρεσβευτή από το Κίεβο, με αφορμή δηλώσεις ενός Πολωνού αξιωματούχου για τις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα στη δημόσια τηλεόραση TVP ο σύμβουλος του Πολωνού προέδρου Μάρτσιν Πρζίντατς είπε ότι προτεραιότητα της Βαρσοβίας είναι «να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Πολωνών αγροτών» και ζήτησε να παραταθούν οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

    «Η Ουκρανία έλαβε μεγάλη στήριξη από την Πολωνία, θα ήταν καλό να αναγνωρίσει τον ρόλο που διαδραμάτισε η Πολωνία για την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες και χρόνια», πρόσθεσε.

    Το Κίεβο αντέδρασε καλώντας τον πρεσβευτή της Πολωνίας για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών. «Οι δηλώσεις για την υποτιθέμενη αχαριστία των Ουκρανών για τη βοήθεια που έλαβαν από τη Δημοκρατία της Πολωνίας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και επομένως είναι απαράδεκτες» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

    Η Πολωνία απάντησε καλώντας στο υπουργείο Εξωτερικών στη Βαρσοβία τον Ουκρανό πρεσβευτής Βασίλ Ζβάρικ «λόγω των δηλώσεων των εκπροσώπων των ουκρανικών αρχών», όπως είπε ο τελευταίος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Πρέσβης ΗΠΑ σε Κύπρο: Στηρίζουμε τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών

    Τουρκία: Ένοπλος τραυμάτισε γυναίκα έξω από το προξενείο Σουηδίας στη Σμύρνη

    Κολάνοβιτς (JP Morgan): Οι αμερικανικές μετοχές είναι πολύ ακριβές



    ΣΧΟΛΙΑ