• Διεθνής πολιτική

    Πού θα «σφραγιστούν» οι χάρτες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων; – Η μυστική κρύπτη…

    • NewsRoom


    Όπως σας έχει ενημερώσει το mononews, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι στη Γενεύη έχουν «χωρίσει» την Κύπρο σε δύο χάρτες.  Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι το «μέλλον» αυτών των χαρτών εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία. Η… τύχη τους, σε αυτή την περίπτωση, θα αναζητηθεί σε… ειδική κρύπτη του ΟΗΕ, την οποία θα γνωρίζουν – εκτός από τους Αναστασιάδη και Ακιντζί – μόνο πέντε άνθρωποι!

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υπό την επιτήρηση του Έιντε, Ακιντζί και Αναστασιάδης θα υποβάλουν την ίδια στιγμή τους χάρτες. Οι δύο εμπειρογνώμονες χαρτογράφοι, αφού τους μελετήσουν, θα τους παραδώσουν στον Έιντε και εκείνος αργότερα θα τους τοποθετήσει για να φυλαχτούν σε ειδική κρύπτη του ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, τα υπόλοιπα μέλη που συμμετέχουν στις επιτροπές που συνοδεύουν τους δύο ηγέτες δεν θα είναι παρόντα στην αίθουσα των συνομιλιών. Θα παρίστανται μόνο οι δύο ηγέτες, δύο εμπειρογνώμονες χαρτογράφοι (ένας από κάθε πλευρά) και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

    Αν οι δύο πλευρές φτάσουν σε συμφωνία στα βασικά κεφάλαια, τις επόμενες ημέρες θα εργαστούν πάνω στους χάρτες που τέθηκαν υπό την προστασία του Έιντε.
    Αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι χάρτες θα παραμείνουν κλειδωμένοι στην ειδική κρύπτη και δεν θα δημοσιοποιηθούν στην κοινή γνώμη… Κοινώς, δεν θα τους μάθουμε… ποτέ!



    ΣΧΟΛΙΑ