• Διεθνής πολιτική

    Πλήγματα σε ουκρανικές υποδομές ενέργειας επιβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός

    • NewsRoom


    Στην επιβεβαίωση των πληγμάτων της κατά ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας προέβη την Τρίτη ο ρωσικός στρατός.

    «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν να πλήττουν από αέρος και θαλάσσης με όπλα υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς τη στρατιωτική διοίκηση και τα ενεργειακά συστήματα της Ουκρανίας, καθώς και αποθήκες με πυρομαχικά και ξένης κατασκευής όπλα», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του, διαβεβαιώνοντας ότι «επλήγησαν όλοι οι στόχοι».

    Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν διακοπές ηλεκτροδότησης αλλά και υδροδότησης σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και το Κίεβο. Ο ίδιος έγραψε στο Τwitter ότι οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία και ότι “δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις” με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις 10 Οκτωβρίου

    Παράλληλα, ο Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πως ανακατέλαβε ένα χωριό στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο όταν και οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν και τον απώθησαν από την περιοχή.

    «Στη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων, μονάδες του ρωσικού στρατού κατέλαβαν τον οικισμό Γκορομπίβκα», κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Διαβάστε επίσης

    Ζελένσκι: Το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκε μέσα σε μια εβδομάδα

    Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στο Μικολάιφ – Ένας νεκρός



    ΣΧΟΛΙΑ